Cum sa poti avea incredere intr-un producator cand iti spune ca n-a stropit pomii sau ca n-a pus un conservant deghizat in suc? Din pacate nu putem avea incredere, asa ca avem nevoie de o garantie ca produsul acela chiar este natural. Am ajuns la concluzia ca cel mai sigur sa se verifice si sa se certifice sucurile naturale...
Cum sa poti avea incredere intr-un producator cand iti spune ca n-a stropit pomii sau ca n-a pus un conservant deghizat in suc? Din pacate nu putem avea incredere, asa ca avem nevoie de o garantie ca produsul acela chiar este natural. Am ajuns la concluzia ca cel mai sigur sa se verifice si sa se certifice sucurile naturale daca sunt cu adevarat naturale, sau daca cele pe care apare eticheta “BIO” au certificare de suc ecologic (Organic), adica BIO. Compania noastra efectueaza teste periodice ale sucurilor naturale pe care le producem dar si ale sucurilor pe care le achizitionam, pentru a fi siguri ca bautura naturala din bag in Box este 100% naturala si nu s-a adaugat nici un fel de alt ingredient.
Ce este un Suc BIO: este de fapt suc natural doar din fructe care nu au fost stropite cu pesticide si pomii din care s-au cules aceste fructe au crescut la randul lor pe un sol care nu a fost tratat decta cu ingrasaminte naturale. Un suc BIO este certificat, este natural adevarat si iti garanteaza ca atat fructul cat si pamantul in care a crescut pomul fructifer nu a fost stropit cu butoaie de pesticide. In general, sucurile BIO sunt obtinute din fructe care sunt stropite contra daunatorilor si bolilor specifice doar cu otet natural de mere sau struguri .
Ce inseamna pasteurizare? Un suc natural 100% obtinut prin presare la rece are termen de valabilitate intre 2 zile si 10 zile. La citrice, termenul de garantie poate ajunge la 10 zile, in schimb la mere, pere sau alte fructe fara acid citric in ele termenul de valabilitate aunui suc natural obtinut din aceste fructe este de maxim 2 zile, si asta doar daca sucul a fost imbuteliat imediat dupa presare intr-un amabalaj vidat. Toate sucurile naturale 100% care au garantie > 10 zile si au fost verificate, controlate si certificate de laboratoare specializate, au inscrisa mentiunea ca sucul obtinut este pasteurizat.
Adica? Pasteurizarea nu este tratarea cu vreo substanta chimica a sucului, asa cum se poate crede. Este inventată de Louis Pasteur si reprezinta o banala operatie care consta in incalzirea sucurilor naturale la o temperatură sub 100 °C, de obicei pana la 60-70 °C, urmată de o racire brusca a acestora, pentru a distruge flora patogena a produselor alimentare fermentabile si in felul acesta de a preveni alterarea acestora, pastrand intacte insusirile alimentului.
Concret, Louis Pateur a descoperit ca sucul natural incalzit la temperaturi de sub 100 grade C, NU mai fermenteaza si in acelasi timp nici nu isi pierde gustul si nici majoritatea substantelor nutritive!